Telecí řízky s liškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 147.6 mg
 - Draslík 821.7 mg
 - Vláknina 519.5 mg
 - Vitamín A 519.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle.
 - 
                                2
Hotové řízky vyjmeme, přidáme kousek másla, zpěníme v něm jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené lišky, nasekanou petrželku, špetku kmínu a sůl. Dusíme doměkka.
 - 
                                3
Potom přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, krátce povaříme, podle potřeby zředíme trochou vývar a přidáme řízky. Bez vaření je necháme ještě asi 2 minuty táhnout.
 - 
                                4
Na talíři přelijeme řízek omáčkou s liškami.