Pečený mořský pstruh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Pstruh
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1144 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 1575.6 mg
  • Vláknina 12821 mg
  • Vitamín A 12821 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na dílky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Oválnou ohnivzdornou mísu vytřeme máslem, vyložíme cibulí a polovinou pórku. Na zeleninu položíme pstruhy a poklademe je zbylým pórkem, rajčaty a nasekanou petrželkou. Zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Mísu zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Pečeme 30–32 minut. Hotové pstruhy podáváme přímo z mísy.

Komentáře k receptu