Pstruh na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 200 g Květák
  • 320 g Pstruh
  • 90 g Krupky trhané
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 910.4 mg
  • Vláknina 6900.3 mg
  • Vitamín A 6900.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky propláchneme a necháme okapat. Vaříme je ve vývaru asi 25 minut.

  • 2

    Omytý květák a brokolici rozebereme na růžičky, očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Zeleninu přidáme ke krupkám, osolíme, opepříme, a vaříme ještě 10 minut.

  • 3

    Porce pstruha omyjeme, osušíme, osolíme a mírně okmínujeme. Na teflonové pánvi na rozehřátém másle filety po obou stranách restujeme 5 minut.

  • 4

    Krupky se zeleninou upravíme na talíře a obložíme pečenými filety.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu