Jehněčí hřbet s brambory a pěnou z tykve obrovské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí hřbet
  • 250 g Brambory
  • 500 g Tykev
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1159.9 mg
  • Vláknina 6267.3 mg
  • Vitamín A 6267.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme tučných částí.

  • 2

    Brambory zbavíme slupek, pokrájíme na 3 mm silné plátky.

  • 3

    Brambory spaříme ve vařící osolené vodě, poté je naskládáme na nejtučnejší část hřbetu.

  • 4

    Osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem.

  • 5

    Maso zarolujeme brambory dovnitř, pevně svážeme nití. Naskládáme na plech a necháme péct 12 minut při 225 °C, po vyjmutí z trouby necháme 10 minut odležet.

  • 6

    Tykev oloupeme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě doměkka, poté rozmixujeme na pyré, které naředíme vývarem. Hotové pyré propasírujeme přes sítko a smícháme s rozpuštěným máslem.

  • 7

    Pečené maso pokrájíme na plátky, které přelijeme tykvovým pyré.

Komentáře k receptu