Jehněčí hřbet s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jehněčí hřbet
  • 600 g Artyčoky
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 20 g Sůl
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Bešamel
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1813 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 919 mg
  • Vláknina 11739.7 mg
  • Vitamín A 11739.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vykostíme, artyčoky dobře očistíme a odřízneme vrchní části, žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, do něj vložíme maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku.

  • 3

    Spodní části artyčoků vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Po 1 hodině pečení masa pekáček vyndáme, maso naporcujeme, přidáme k němu povařené a pokrájené artyčoky, posypeme plátky žampionů, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhaným sýrem a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 20-30 minut.

  • 4

    Porce jídla upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu