Koroptev na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 400 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Jíška instantní
  • 50 g Karotka
  • 600 g Koroptev
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1942 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 88.9 mg
  • Draslík 212.9 mg
  • Vláknina 1607.5 mg
  • Vitamín A 1607.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na tenké plátky.

  • 2

    V pekáčku rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme cibuli a karotku, osmahneme, kostičky slaniny vložíme do koroptve, položíme ji na zeleninu, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vínem, vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut, občas podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přidáme trochu jíšky a dopečeme.

  • 3

    Podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu