Jehněčí v rajčatové omáčce s boby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Cibule
  • 200 g Rajčata
  • 300 g Boby zahradní
  • 500 g Jehněčí krkovice
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 600 g Jehněčí plec
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 150 ml Víno bílé
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 186.8 mg
  • Draslík 1107.8 mg
  • Vláknina 6781.8 mg
  • Vitamín A 6781.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a dužinu pokrájíme.

  • 2

    Česnek utřeme, cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 3

    Boby povaříme 2 minuty ve vroucí vodě a poté oloupeme.

  • 4

    Maso pokrájíme a osmahneme deset minut na rozpáleném oleji, poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli a česnek.

  • 5

    Smažíme 5 minut, poté zaprášíme moukou a za míchání povaříme 3 minuty.

  • 6

    Do dalšího hrnce dáme ohřáté víno, přidáme rajčata, vývar, protlak, koření a bylinky, osolíme a opepříme.

  • 7

    Uvedeme k varu a dusíme přiklopené 80 minut.

  • 8

    Uvařené maso přendáme z omáčky na talíř, do omáčky dáme pokrájená rajčata, sekanou petržel a boby.

  • 9

    Přidáme zpět maso a necháme chvíli povařit.

  • 10

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu