Vepřové maso na zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 800 g Vepřová žebra
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 90.9 mg
  • Draslík 678.6 mg
  • Vláknina 10256.2 mg
  • Vitamín A 10256.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na menší kusy, podlijeme vodou a vaříme nezakryté 10 minut. Mezitím na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky, osolíme a krátce orestujeme a přimícháme k zelí. Dusíme zakryté na mírném ohni doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do uvařeného pokrmu a povaříme do zhoustnutí. Dosolíme, dopepříme a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu