Kůzle s hrozinkami na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Vepřový bok uzený
  • 400 g Kompot jeřabinový
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Jablka
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kg Kůzlečí maso
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1082 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 1318 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 231.9 mg
  • Draslík 1461.9 mg
  • Vláknina 18984.6 mg
  • Vitamín A 18984.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky omyjeme, necháme odkapat a dáme do 4 dl piva. Necháme je namočené 1 hodinu. Pak hrozinky scedíme, pivo zachytíme a hrozinky pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Kůzlečí maso dobře odblaníme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky, které potřeme rozpuštěným máslem. Velké jablko omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky, očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka. Česnek nakrájíme na plátky. Uzený bůček pokrájíme na plátky.

  • 3

    Maso osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a drceným kmínem, dáme do pekáče, proložíme bobkovými listy, česnekem, jablkem, cibulí, mrkví a plátky uzeného bůčku. Vše posypeme hrozinkami a zalijeme pivem.

  • 4

    Pekáč s masem zakryjeme víkem, dáme do předem vyhřáté trouby a pokrm pečeme přibližně 55 minut při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.

  • 5

    Upečené maso má zlatohnědou kůrku. Podáváme s jeřabinovým kompotem.

Komentáře k receptu