Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno portské
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Hovězí plec
  • 1 polévková lžíce Džem brusinkový
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 191.8 mg
  • Draslík 1061.7 mg
  • Vláknina 1839.8 mg
  • Vitamín A 1839.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 11.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rozpáleným slunečnicovým olejem. Maso ze všech stran opečeme, poté vložíme do trouby a pečeme 90 minut.

  • 2

    Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 3

    Z pekáče slijeme všechen tuk. Do pekáčku nalijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu, potom přidáme brusinkový džem, důkladně promísíme. Škrob smícháme s portským vínem a přimícháme do pekáčku, osolíme, opepříme a ještě jednou důkladně promícháme.

  • 4

    Hovězí pečeni krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.

Komentáře k receptu