Staročeské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 368.3 mg
  • Vláknina 4905.5 mg
  • Vitamín A 4905.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky roštěnce na okraji nakrojíme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Sádlo dáme rozehřát a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Poté na sádle a cibuli pečeme roštěnky z obou stran až zezlátnou. Poté je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor.

  • 3

    Roštěnky občas podlijeme a brambory občas přelijeme šťávou.

  • 4

    Vše dusíme přikryté do měkka.

  • 5

    Jako přílohu podáváme saláty nebo dušenou zeleninu.

Komentáře k receptu