Táborská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 60 g Česnek
  • 3.52 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 66.4 mg
  • Draslík 440.2 mg
  • Vláknina 906 mg
  • Vitamín A 906 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené roštěnky naklepeme, nařízneme po okrajích blány, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky a necháme osmahnout dorůžova na mírně rozehřáté slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Zalijeme trochou vývaru.

  • 3

    Na pánvi v rozpáleném sádle prudce opečeme roštěnky. Dáme je dusit na slaninu s česnekem.

  • 4

    Po změknutí je vyndáme a necháme šťávu vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme.

  • 5

    Procezenou šťávu necháme přejít varem a pak do ní vložíme roštěnky.

  • 6

    Podáváme se šumavským knedlíkem či vařeným bramborem.

Komentáře k receptu