Treska s pelyňkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kedlubna
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Kerblík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Fenykl obecný
  • 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • 5 polévková lžíce Pernod
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 204.7 mg
  • Vláknina 7177.6 mg
  • Vitamín A 7177.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku ogrilujeme, ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Připravíme omáčku. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a podusíme 5min na rozehřátém másle. Poté přilijeme víno, pernod a pivo a vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Vmícháme mletý fenykl a nasekaný kerblík. Na závěr osladíme a přimícháme základní hnědou omáčku.

Komentáře k receptu