Hovězí maso vařené se zeleninou a dušeným pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Hovězí maso zadní
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 2256.6 mg
  • Vláknina 26550.5 mg
  • Vitamín A 26550.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Mrkev, petržel a malý celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso omyjeme.

  • 2

    Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře a bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.

  • 3

    Pórek omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata nakrájíme nadrobno.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme nakrájený pórek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme rajčata i se šťávou, opepříme a osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.

  • 5

    Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený pórek s rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu