Skopové kotlety s hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 600 g Skopové kotlety
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 509.4 mg
  • Vláknina 7234.8 mg
  • Vitamín A 7234.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na plátky.

  • 2

    Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, potřeme česnekem se solí, olejem a pivem a necháme je alespoň hodinu v chladu odležet.

  • 3

    V zapékací míse rozpálíme olej a uleželé kotlety na něm z obou stran opečeme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a pórek a krátce je podusíme. Pak směs rozložíme na kotlety, přidáme plátky rajčat a hermelínu, opepříme, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě kotlety zapečeme.

Komentáře k receptu