Steak na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Víno červené
  • 12 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 977 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 2462 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme šalotky, rozpůlíme je a pokrájíme na tenké plátky. Nasypeme do hrnce, zalijeme vínem a octem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu.

  • 3

    Do pánve vložíme šalotku a přidáme nakrájené máslo, povaříme. Osolíme. Steaky servírujeme s omáčkou.

Komentáře k receptu