Marinované kuře s vaječnou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 4 g Zázvor celý
  • 120 g Cibulka jarní
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2.35 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 250.7 mg
  • Draslík 934.9 mg
  • Vláknina 5349.8 mg
  • Vitamín A 5349.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme. Cibulku pokrájíme na kolečka. Smícháme 2 lžíce oleje, sójovou omáčku, mirin, polovinu česneku a zázvor. Do připravené marinády namočíme maso.

  • 2

    Rýži uvaříme v osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Grilovací pánev rozpálíme a ogrilujeme na ní marinované maso, cca 3 minuty z každé strany. Rozpálíme na druhé pánvi dvě lžíce oleje, přilijeme vejce a mícháme dokud nejsou hotová. Poté z pánve vyjmeme, dolijeme zbytek oleje a osmažíme na něm cibulku a zbytek česneku. Smažíme 1 minutu. Poté smícháme s rýží a vajíčky, osolíme a opepříme. Servírujeme s grilovaným kuřecím masem.

Komentáře k receptu