Ledový salát s játry a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Anglická slanina
  • 150 g Játra kuřecí
  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 292.3 mg
  • Draslík 865.5 mg
  • Vláknina 12384.5 mg
  • Vitamín A 12384.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 127.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledový salát zbavíme vrchních listů, rozpůlíme a polovinu nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Omytou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na rozpáleném oleji smažíme cuketu s paprikou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Játra očistíme, opereme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno, tymián nakrájíme najemno.

  • 4

    Slaninu opečeme na pánvi, až zezlátne, přidáme játra a orestujeme. Poté opepříme, přimícháme česnek, tymián a krátce zarestujeme. Na závěr zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol a osolíme.

  • 5

    Na dresink smícháme všechny suroviny (pažitku nakrájíme nadrobno).

  • 6

    Listy ze zbylé poloviny salátu rozložíme na talíře, poklademe zeleninovým salátem, orestovanou zeleninou, osmaženými játry a přelijeme dresinkem.

Komentáře k receptu