Vepřová pečeně s hořčicí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová pečeně
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 825 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 190.5 mg
  • Draslík 714 mg
  • Vláknina 1286 mg
  • Vitamín A 1286 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou cibuli nastrouháme a spolu s paprikou a nasekanou petrželí smícháme v pastu. Slaninu nakrájíme na klínky.

  • 2

    Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ostrým nožem prořezáme otvory, do kterých dáme kousek pasty a klínek slaniny. Naplněné maso osolíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém tuku. Poté maso podlijeme a pečeme do měkka. Smetanu, mouku a hořčici rozkvedláme v hrnku, přilijeme šťávu z pečeně a za stálého míchání povaříme.

  • 3

    Maso rozkrájíme, hotovou omáčkou trošku polijeme a zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 4

    Jako přílohy podáváme knedlík ze žemlí nebo ze strouhané housky.

Komentáře k receptu