Italské kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Parmezán
  • 50 g Olivy nakládané
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.07 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 964 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 115.8 mg
  • Draslík 447.3 mg
  • Vláknina 864.8 mg
  • Vitamín A 864.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme vepřové kotlety. Lehce naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Smícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, olivy nasekáme.

  • 3

    Rozehřejeme na pánvi máslo a opečeme kotlety po obou stranách doměkka.

  • 4

    Vymažeme zapékací mísu máslem, rozložíme opečené kotlety, posypeme nasekanými olivami a potřeme smetanou s parmazánem.

  • 5

    V horké troubě zapékáme krátce dozlatova.

Komentáře k receptu