Burské sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 165 g Cukr krupice
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 265 ks Máslo arašídové
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 946 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1096 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 412.5 mg
  • Vláknina 9757.5 mg
  • Vitamín A 9757.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem, a troubu si předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a jedlou sodu. V jiné míse ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přidáme arašídové máslo a řádně promícháme. Poté vmícháme sypké ingredience a rozšlehané vejce. Necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout.

  • 3

    Na plech klademe kuličku z těsta asi o velikosti vlašského ořechu. Vidličkou z kuliček děláme placičky se vzorem. Pečeme 12 až 15 minut. Hotové sušenky necháme vychladnout na sítu.

Komentáře k receptu