Králík po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 175.3 mg
  • Draslík 734.6 mg
  • Vláknina 1326.8 mg
  • Vitamín A 1326.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné králičí maso vykostíme, nakrájíme na nudličky a vsypeme do mísy. Přidáme vejce, škrobovou moučku, kari koření, sójovou omáčku, oloupanou, nasekanou cibuli a česnek utřený se solí. Dobře promícháme a necháme do druhého dne v chladu odležet.

  • 2

    Nudličky králičího masa zvolna smažíme na pánvi na oleji dozlatova. Během smažení maso mícháme a oddělujeme od sebe.

  • 3

    Vhodnou přílohou je dušená nebo vařená rýže.

Komentáře k receptu