Vepřový jazyk z pekingské kuchyně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Kopr čerstvý
  • 3 g Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 3 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Badyán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 dl Omáčka sójová
  • 0.5 dl Víno portské
  • 1 kg Vepřový jazyk
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 172.5 mg
  • Draslík 868 mg
  • Vláknina 3215 mg
  • Vitamín A 3215 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce vlijeme vodu, kterou osolíme, přidáme celý pepř, oloupanou cibuli, sójovou omáčku. Vložíme ještě hvězdičky badyánu. Nakonec do hrnce dáme očištěné vepřové jazyky, přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme doměkka. Doměkka uvařené jazyky vybereme z nálevu, sloupneme z nich bílý povrch, každý jazyk z obou stran potřeme prolisovaným česnekem a necháme stranou.

  • 2

    V jiném hrnci přivedeme k varu vývar, do kterého přilijeme víno, které necháme vyvařit. Vývar dochutíme solí, pepřem, přidáme med, podle chutí chilli koření. Nakonec zahustíme škrobem a hotovou omáčku stáhneme z ohně.

  • 3

    Vychladlé jazyky nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je vychladlou omáčkou, vše ozdobíme plátkem citrónu a nasekaným koprem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu