Králík se šafránem a rozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 30 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 171 mg
- Draslík 1297.7 mg
- Vláknina 5318.7 mg
- Vitamín A 5318.7 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a omytého králíka naporcujeme, osušíme a potřeme solí a cayenským pepřem.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V pekáči rozpálíme olej a králičí maso na něm po všech stranách opečeme. Porce vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Oloupaný, na plátky nakrájený česnek spolu s kolečky cibule přidáme do pekáče a na výpeku krátce osmažíme. Vložíme zpět porce králíka a pokryjeme je polovinou opečené cibule. Přilijeme víno rozmíchané se šafránem. K masu přidáme rozinky a bobkové listy. Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.