Králík se šafránem a rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 25 g Hrozinky
  • 1200 g Králičí maso
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Šafrán
  • 6 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 1297.7 mg
  • Vláknina 5318.7 mg
  • Vitamín A 5318.7 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a omytého králíka naporcujeme, osušíme a potřeme solí a cayenským pepřem.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. V pekáči rozpálíme olej a králičí maso na něm po všech stranách opečeme. Porce vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Oloupaný, na plátky nakrájený česnek spolu s kolečky cibule přidáme do pekáče a na výpeku krátce osmažíme. Vložíme zpět porce králíka a pokryjeme je polovinou opečené cibule. Přilijeme víno rozmíchané se šafránem. K masu přidáme rozinky a bobkové listy. Vše dusíme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.

Komentáře k receptu