Ossobuco na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 1200 g Telecí nožičky
  • 420 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 ml Víno červené
  • 200 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 363 g
  • Sodík 830 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 227.5 mg
  • Draslík 1784.3 mg
  • Vláknina 21089.2 mg
  • Vitamín A 21089.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nasekáme a česnek prolisujeme.

  • 2

    Očištěné a omyté telecí nožičky nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. V rozpáleném oleji na pánvi je zprudka opečeme po obou stranách a vyjmeme. Ve výpeku podusíme všechnu připravenou zeleninu. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme červené víno a vývar. Vmícháme nasekané bylinky a citronovou kůru. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Do šťávy vložíme maso a překryjeme částí zeleniny. Dusíme zvolna pod pokličkou asi 90 minut.

Komentáře k receptu