Dušené jehněčí s kuskusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 250 g Kuskus
  • 350 g Dýně
  • 0.67 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno červené
  • 6 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cuketa
  • 8 ks Meruňky
  • 8 ks Švestky
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 1391.4 mg
  • Vláknina 16112.8 mg
  • Vitamín A 16112.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zprudka na oleji osmažíme kotlety a vložíme je do ohnivzdorné mísy k nakrájeným rajčatům, vínu, bobkovému listu, tymiánu a skořici. Po hodině dušení v troubě přidáme kousky dýně, cukety, sušené meruňky a švestky, bez pokličky dusíme dalších třicet minut.

  • 2

    Kuskus připravíme podle návodu na krabici a podáváme s ním dušené jehněčí.

Komentáře k receptu