Dušené králičí na olivách a víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 575 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 700 g Králík
  • 100 ml Olej olivový
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Oregano sušené
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.75 šálek Vývar drůbeží
  • 0.5 šálek Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1147 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 97680 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 150.5 mg
  • Draslík 911.5 mg
  • Vláknina 11886.2 mg
  • Vitamín A 11886.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme víno, oregano, bobkový list a králičí maso. Vše necháme přes noc v lednici marinovat.

  • 2

    Na oleji restujeme králičí maso z obou stran. Pak ho vložíme do ohnivzdorné mísy. Na kostičky nakrájenou cibuli a stroužky česneku si na pánvi orestujeme dozlatova. Přimícháme papriku a po dvou minutách vývar a marinádu. Krátce povaříme a nalijeme na maso, přidáme olivy, sůl a pepř.

  • 3

    Pokrm dusíme hodinu a čtvrt do změknutí. Posypeme oreganem a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu