Pečené vepřové na víně a koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 133.1 mg
 - Draslík 263.2 mg
 - Vláknina 2171.8 mg
 - Vitamín A 2171.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4745.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koriandr rozdrtíme, maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka.
 - 
                                2
Smícháme cukr, sůl, pepř a koriandr. Směs vetřeme do masa a necháme ho marinovat čtyři hodiny.
 - 
                                3
Na 40 ml oleje maso osmahneme dozlatova, pak ho dáme do pekáče. Do pánve místo něj vložíme zbytek oleje a kolečka cibulí, které osmažíme dozlatova. Přidáme víno, sůl, pepř a chvíli povaříme.
 - 
                                4
Pak maso zalijeme cibulovou směsí a zakryté ho pečeme v troubě asi hodinu doměkka.
 - 
                                5
Na talíři ho ozdobíme bazalkou.