Dršťky na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 130 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 0.6 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Petržel - nať
  • 13.3 g Česnek
  • 1300 g Dršťky syrové
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 160 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 650 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 174.5 mg
  • Draslík 146.6 mg
  • Vláknina 1893.4 mg
  • Vitamín A 1893.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu.

  • 2

    Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát.

  • 3

    Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na hrubší dlouhé nudle (4-5cm).

  • 4

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme dávku papriky, zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme vlažný vývar z drštěk, rozšleháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Ke konci varu přilijeme smetanu.

  • 6

    Nakonec do omáčky vložíme uvařené nakrájené dršťky a ještě krátce povaříme.

  • 7

    Při podávání porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře k receptu