Dršťky na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 174.5 mg
- Draslík 146.6 mg
- Vláknina 1893.4 mg
- Vitamín A 1893.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme. Vložíme je do studené vody a přivedeme do varu.
-
2
Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát.
-
3
Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na hrubší dlouhé nudle (4-5cm).
-
4
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na tuku dorůžova. Přidáme dávku papriky, zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku a osmažíme ji. Přilijeme vlažný vývar z drštěk, rozšleháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř a nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Ke konci varu přilijeme smetanu.
-
6
Nakonec do omáčky vložíme uvařené nakrájené dršťky a ještě krátce povaříme.
-
7
Při podávání porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.