Vepřové kotlety s kari a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Povidla švestková
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 110.2 mg
  • Draslík 691.5 mg
  • Vláknina 3077.5 mg
  • Vitamín A 3077.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety omyjeme, vykostíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Ve woku na rozpáleném oleji restujeme vepřové maso přibližně 4 minuty, pak ho vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme. Do uvolněné pánve dáme lžíci másla. Na rozpuštěné máslo vložíme pokrájenou směs cibule s česnekem, promícháme a necháme zpěnit. Pak přilijeme zeleninový vývar, přidáme kari pastu a švestková povidla. Vše dobře promícháme a pomalu vaříme 3-4 minuty. Přidáme orestované maso, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.

  • 3

    Mezitím si v menší pánvi nasucho opražíme dozlatova piniové oříšky.

  • 4

    Hotové maso rozdělíme na talíře, posypeme opraženými oříšky a podáváme.

Komentáře k receptu