Noky z piva sypané eidamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 208 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme v pivu, smícháme s moukou, solí a vypracujeme hladké těsto. Namočenou lžičkou vykrajujeme malé nočky, které zavařujeme do vroucí osolené vody.

  • 2

    Když noky vyplavou (promícháme je ode dna, aby se nepřichytily), vybereme je děrovanou naběračkou, v cedníku necháme okapat.

  • 3

    Servírujeme s máslem a sypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu