Kuřecí kapsy s pivním sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 200 g Sýr Krkonošský pivní
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 371 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme a plátky a zlehka naklepeme. Maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Potom na každý plátek položíme celý pivní sýr, zabalíme závitek a otvory uzavřeme párátky nebo malými jehlami na špízy, můžeme použít nit.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, na olej položíme závitky a osmahneme. Smažíme asi čtvrt hodiny a během smažení obracíme. Po opečení vyndáme maso ven z pánve.

  • 4

    V nádobce si vidličkou rozmícháme 1 lžíci hladké mouky s vodou, tím šťávu zahustíme a vytvoříme omáčku, kterou ještě krátce povaříme. Omáčku můžeme dle chuti přisolit.

Komentáře k receptu