Vepřová kýta s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 150 ml Voda pitná
  • 180 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.75 polévková lžíce Olej sezamový
  • 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 774 mg
  • Vláknina 6193 mg
  • Vitamín A 6193 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, česnek rozdrtíme a nasekáme, očištěné jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, fazolky očistíme a překrojíme.

  • 2

    V míse rozšleháme drůbeží vývar, ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a Solamyl. Vymícháme hladkou omáčku.

  • 3

    V hlubší pánvi na rozpáleném oleji 2 minuty zprudka za stálého míchání ze všech stran osmažíme maso. Děrovanou naběračkou maso přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vmícháme česnek, zázvor a fazolky a minutu restujeme. Poté vlijeme vodu, pánev přiklopíme a fazolky dusíme 3 minuty. Na fazolky nalijeme připravenou směs s vývarem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme, až omáčka zhoustne. Poté vmícháme pokrájené cibulky, odložené maso a minutu povaříme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu