Jehněčí hřbet s chřestem
Suroviny
- 50 g Ředkvička
 - 500 g Jehněčí hřbet
 - 50 g Lišky čerstvé
 - 100 g Čočka klíčky
 - 100 g Pšenice Špalda
 - 100 g Hrachové lusky
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 8 ks Chřest bílý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 141 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 462.8 mg
 - Vláknina 2255.8 mg
 - Vitamín A 2255.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do jehněčího hřbetu vetřeme sůl a pepř. Poté na pánvi rozpálíme olej a maso z každé strany lehce opečeme. Hřbet dáme do pekáče, posypeme rozmarýnem, přidáme k němu máslo a dáme péct do trouby na 130 stupňů. Pečeme, dokud není vnitřní teplota masa cca 50 stupňů. To zaručí šťavnaté, avšak upečené maso.
 - 
                                2
Čočku smícháme se špaldou, zalijeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vmícháme nadrobno nasekanou pažitku a dáme stranou.
 - 
                                3
Lusky hrášku s chřestem ponoříme na půl minuty do vroucí vody, vyndáme a ihned zchladíme ledem. Zelenina tak zůstane křupavá. Hrášek vylouskáme, chřest nasekáme nadrobno a v míse smícháme. Přidáme na plátky nakrájenou ředkvičku a plátky lišek. Dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Nakonec nakrájíme maso na plátky, na talíři ozdobíme zeleninou a přidáme přílohu z čočky.