Ravioli s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 1 g Bobkový list
  • 1000 g Telecí maso přední
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 2 g Nové koření celé
  • 2 g Jalovec
  • 100 g Šalotka
  • 2 g Šalvěj čerstvá
  • 2 g Pepř černý celý
  • 200 g Játra kachní
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 60 g Olej slunečnicový
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Víno červené
  • 5000 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1510 kcal
  • Sacharidy 195 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2216 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 753 mg
  • Draslík 974.5 mg
  • Vláknina 18193.2 mg
  • Vitamín A 18193.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na nudličky, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme olej, telecí maso, nejlépe líčka osolíme, vložíme do pekáčku a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do pekáčku nasypeme kořenovou zeleninu, slaninu, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme, osmahneme, podlijeme vínem, povaříme, dokud se víno téměř nevyvaří. Zalijeme vývarem, vrátíme do pekáčku maso, okořeníme tymiánem, rozmarýnem, jalovcem, novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, šalvějí, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle druhu masa pečeme asi hodinu a půl. Podle potřeby doléváme vývar, aby bylo maso dostatečně ponořené.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáčku, nakrájíme na drobné kousky, šťávu z pečení přecedíme, nalijeme do hrnce, částečně vyvaříme, podle chuti dosolíme. Do šťávy přidáme kachní játra a celou omáčku rozmixujeme dohladka. Ještě krátce povaříme a odstavíme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, orestujeme, přidáme kousky masa, podlijeme troškou omáčky a necháme vydusit. Nakonec přisypeme petrželku a odstavíme.

  • 5

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, trochu oleje, osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme tvořítkem kolečka. Doprostřed každého kolečka naneseme lžičku masové směsi, kolečko přehneme napůl a okraje zpevníme. Plněné ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 5 minut.

  • 6

    Na talíře upravíme ravioli, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkou rozmarýnu a podáváme.

Komentáře k receptu