Hovězí mleté maso dušené se zeleninou
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 20 g Zázvor celý
 - 4 g Skořice mletá
 - 8 g Kmín římský
 - 8 g Koriandr mletý
 - 400 g Brambory
 - 30 g Olej slunečnicový
 - 4 g Chilli koření mleté
 - 8 g Kurkuma
 - 600 g Hovězí maso mleté
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 150 g Špenát listový čerstvý
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1339 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 93 mg
 - Draslík 1666.5 mg
 - Vláknina 14002.7 mg
 - Vitamín A 14002.7 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.2 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, rajčata z konzervy scedíme, špenátové listy posekáme nahrubo.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmahneme. Přisypeme zázvor, skořici, římský kmín, koriandr, chilli koření, kurkumu a orestujeme. Přiložíme maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva neodpaří.
 - 
                                3
Přimícháme brambory, krátce orestujeme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny. Přimícháme špenát, krátce podusíme a odstavíme.