Italská zeleninová polévka
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Špagety, Makarony vařené
- 100 g Datle sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Petržel - nať
- 5 ks Kapusta hlávková
- 0.5 ks Fenykl sladký - hlíza
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Celer bulvový
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 2 ks Brambory zimní
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
- Sacharidy 144 g
- Tuky 139 g
- Sodík 1697 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 122 g
- Cholesterol 21.5 mg
- Draslík 4837.8 mg
- Vláknina 55330.2 mg
- Vitamín A 55330.2 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1032.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme přes noc do studené vody.
-
2
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na kostičky nakrájíme i slaninu.
-
3
Ve velkém hrni rozehřejeme olej a dáme zesklovatět slaninu, potom cibuli a česnek.
-
4
Přidáme připravené fazole, nakrájenou zeleninu, koření a vše vaříme doměkka.
-
5
Nakonec do polévky přidáme uvařené těstoviny a podáváme.