Rýžová polévka s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 135 g Rýže loupaná
  • 60 g Cukr moučkový
  • 30 g Cukr vanilka
  • 50 g Kandované ovoce
  • 40 g Limetka
  • 60 g Mandle
  • 1000 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 199 mg
  • Vláknina 8680 mg
  • Vitamín A 8680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nasypeme rýži, zalijeme vodou, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, přivedeme k varu a vaříme zvolna 35 až 40 minut, až se rýže téměř rozvaří. Přisypeme kandované ovoce, promícháme a odstavíme. V pánvi nasucho opražíme oloupané mandle.

  • 2

    Polévku necháme vychladnout, nalijeme do misek, posypeme opraženými mandlemi a ozdobíme plátkem limetky.

Komentáře k receptu