Dýňové muffiny

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 25 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 25 g Hrozinky
  • 15 g Muškátový oříšek
  • 5 g Sůl
  • 200 g Cukr třtinový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Dýně
  • 50 g Ovesné vločky
  • 120 ml Mléko - podmáslí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 142 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 141 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 1108.8 mg
  • Vláknina 9797.5 mg
  • Vitamín A 9797.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s kypřicím práškem, ovesnými vločkami, hrozinkami, špetkou mletého muškátového oříšku a špetkou soli. Troubu předehřejeme na 175 °C. Dýni nasekáme najemno.

  • 2

    Rozšleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a podmáslí. Přidáme suchou směs, dýni a mícháme, až všechny přísady zvlhnou. Formu naplníme těstem až 1 cm pod okraj. Pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Moučkový cukr rozmícháme v troše vody na hustou polevu. Muffiny polijeme polevou.

Komentáře k receptu