Hruškový salát s vanilkovým krémem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 20 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 500 g Hrušky
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ml Tresť vanilková
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 158.1 mg
  • Draslík 140.1 mg
  • Vláknina 7280 mg
  • Vitamín A 7280 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 620.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. V hrnci ohřejeme mléko, do vlažného vsypeme a důkladně rozmícháme vanilkový puding, povaříme. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovou trestí, přilijeme uvařený pudink a důkladně vymícháme do krémové konzistence. Nastrouhané hrušky vrstvíme v misce nebo poháru s vanilkovým krémem, podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu