Srdíčka z marcipánu s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 100 g Pistácie
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 70 g Cukr moučkový
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 4 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 56.7 mg
  • Vláknina 968 mg
  • Vitamín A 968 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme změklý marcipán, přidáme moučkový cukr a polovinu pistácií, kterou jsme nasekali na nadrobno. Zbytek jich ponecháme vcelku. Kuchyňským robotem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost uhněteme.

  • 2

    Vál lehce posypeme moučkovým cukrem, z uhnětené marcipánové hmoty vyválíme 1 centimetr silný plát. Vykrajovátkem lehce namočeným v moučkovém cukru vykrajujeme srdíčka. Vykrájené tvary opatrně přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky, kde je necháme hodinu chladnout.

  • 3

    Do hrnku na malé kousky nasekáme čokoládu a hrnek vložíme do větší nádoby s vodou. Ve vodní lázni necháme čokoládu rozpustit, rozmícháme ji do hladka. Pomocí párátka spojíme vždy dvě marcipánová srdíčka dohromady a obalujeme je v čokoládové polevě. Do ještě teplé polevy na srdíčkách vtlačíme pro ozdobu pistácie, nakonec cukrovinky necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu