Dijonské perníčky
Suroviny
- 250 g Cukr moučkový
- 400 g Med včelí
- 150 g Máslo čerstvé
- 30 g Kypřicí prášek do pečiva
- 10 g Anýz mletý
- 200 g Kandovaná pomerančová kůra
- 5 g Soda jedlá
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 ml Marmeláda pomerančová
- 100 ml Voda pitná
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1272 kcal
- Sacharidy 248 g
- Tuky 29 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 175 g
- Cholesterol 134.1 mg
- Draslík 748.7 mg
- Vláknina 11479.9 mg
- Vitamín A 11479.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1400 ml vody ohřejeme, přidáme med, cukr a 100 g másla. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny. 
- 
                                2Mouku smícháme s práškem do pečiva, bikarbonátem (jedlou sodou), skořicí a anýzem. Přilijeme teplé mléko a dobře promícháme. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do čisté utěrky a necháme hodinu odpočívat v teple. 
- 
                                3Do těsta přimícháme kandovanou kůru a strouhanou kůru z citronu. 
- 
                                4Válcové formičky vytřeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do nich těsto, do každé formy přidáme lžičku pomerančové marmelády. 
- 
                                5Necháme hodinu kynout. 
- 
                                6Poté upečeme při teplotě 200 °C. Doba pečení je 30-40 minut. 
- 
                                7Upečené perníčky potřeme bílkem smíchaným se 2 lžícemi moučkového cukru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        