Mrkvový krém s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cukr moučkový
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 0.25 kávová lžička Tresť pomerančová
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1.5 kg Mrkev kořen
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1325 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 943 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 157.1 mg
  • Vláknina 27943.4 mg
  • Vitamín A 27943.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, nastrouháme a ve vodě s vanilkou podusíme doměkka. Jakmile se odpaří voda, vyjmeme vanilku, přidáme cukr, smetanu a máslo. Necháme vysmahnout a dochutíme pomerančovou esencí.

  • 2

    Hotový krém vlijeme do mísy, dozdobíme nasekanými mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu