Mražený krém s čokoládou a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr moučkový
  • 60 g Poleva čokoládová
  • 20 g Čokoláda hořká
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 161.9 mg
  • Vláknina 2220 mg
  • Vitamín A 2220 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme smetanu do tuha.

  • 2

    Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.

  • 3

    Do hrnku vlijeme vodu a do ní vložíme kovovou nerezovou misku. Do ní dáme rozpustit čokoládovou polevu. Necháme polevu vychladnout a potom společně s kakaem a mletým zázvorem vmícháme do základní krémové hmoty.

  • 4

    Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře k receptu