Muffiny cappuccino
Suroviny
- 100 g Cukr třtinový
 - 100 g Tuk
 - 75 g Káva zrnková
 - 100 g Poleva čokoládová
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Pšeničná krupice
 - 250 ml Sójový nápoj
 - 4 kávová lžička Káva Espresso
 - 2 kávová lžička Tuk
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Káva Espresso
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 50.5 mg
 - Draslík 247.3 mg
 - Vláknina 1740.6 mg
 - Vitamín A 1740.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sójový nápoj lehce zahřejeme v rendlíku, rozpustíme v něm espresso a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky se solí ušleháme do tuhého sněhu. Žloutky utřeme s cukrem a tukem. Kávová zrna nasekáme nahrubo a spolu se skořicí je zapracujeme do žloutkové pěny. Mouku smícháme s krupicí a práškem do pečiva, postupně přidáváme do pěny, nakonec lehce vmícháme sníh.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme do formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 minut. Necháme chvíli vychladnout.
 - 
                                4
Rozehřátou čokoládovou polevu promícháme s tukem a instantním espresem. Muffiny polevou rovnoměrně potřeme.