Mandlové muffinky s čokoládou
Suroviny
- 125 g Cukr krupice
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mandle mleté
 - 100 g Čokoláda hořká
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 1 hrst Mandle
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 149 mg
 - Draslík 521.7 mg
 - Vláknina 11758.5 mg
 - Vitamín A 11758.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 12.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr s máslem utřeme do pěny a postupně vmícháme vejce. Vydlabanou dřeň z vanilkového lusku smícháme s moukou a kypřicím práškem. Spolu s mletými mandlemi i citronovou kůrou jemně vmícháme do žloutkové směsi a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                2
Těstem naplníme papírové košíčky, urovnáme je na plech, pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 20 minut. Po upečení necháme muffinky vychladnout na mřížce.
 - 
                                3
Čokoládu nalámeme, v horké vodní lázni rozpustíme, přimícháme mandlový likér a pomocí cukrářského sáčku ozdobíme každou muffinku čokoládovými paprsky. Doprostřed ještě vmáčkneme celou mandli.