Celozrné muffiny
Suroviny
- 85 g Hrozinky
 - 55 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mléko - podmáslí
 - 55 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 65 g Cukr krupice
 - 55 g Cukr moučkový
 - 30 g Otruby pšeničné
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 473 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 103.8 mg
 - Draslík 243.1 mg
 - Vláknina 15295 mg
 - Vitamín A 15295 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme formy na 15 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200°C.
 - 
                                2
Do mísy prosejeme obě mouky se sodou, skořici a sůl. Poté přidáme hrozinky, cukry, otruby a dobře promícháme.
 - 
                                3
V další míse ušleháme vejce, přilijeme podmáslí, zchladlé máslo a citronovou šťávu. Směs vlijeme do suché směsi a mícháme, dokud směs nezvlhne. Formičky naplníme téměř po okraj směsí. Pečeme do zezlátnutí, podáváme teplé.