Palačinky plněné brusinkami
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Brusinky
- 120 g Cukr krupice
- 2 g Máslo čerstvé
- 100 ml Minerální voda perlivá
- 125 ml Víno červené
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Skořice celá
- 0.5 ks Pomeranče
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Cukr vanilka
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 6 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 218.3 mg
- Draslík 218.4 mg
- Vláknina 17680 mg
- Vitamín A 17680 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto. 
- 
                                2Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout. 
- 
                                3Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby. 
- 
                                4Do hrnku vložíme omyté brusinky, přidáme cukr, červené víno, skořici a nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného pomeranče. Vaříme 6 minut. Přecedíme směs a na sítu necháme okapat. Přecezenou šťávu vrátíme do hrnku na plotnu a počkáme, dokud nezačne vřít. 
- 
                                5V misce rozmícháme Maizenu se 2 lžícemi vody a směsí zahustíme šťávou, do které vrátíme okapané klikvy. 
- 
                                6Brusinky se šťávou rozprostřeme na palačinky, které stočíme a podáváme posypané moučkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        