Mandlové řezy s čokoládovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučkový
  • 200 g Mandle mleté
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 174.9 mg
  • Draslík 218 mg
  • Vláknina 4193.3 mg
  • Vitamín A 4193.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mleté mandle, zamícháme a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a hrubou mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 3

    Upečený korpus potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.

  • 4

    Příprava polevy: Žloutky s moučkovým cukrem mícháme do zhoustnutí. Přidáme rozpuštěnou, téměř vychladlou čokoládu a vše dobře promícháme.

  • 5

    Když čokoládová poleva na moučníku ztuhne, nakrájíme jej na řezy a podáváme.

Komentáře k receptu