Sušenky kurabije s ginem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Hřebíček
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Gin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1004 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 208.1 mg
  • Draslík 234.8 mg
  • Vláknina 15597.6 mg
  • Vitamín A 15597.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme gin, vanilkový cukr a žloutky a třeme dál do pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto si vyklopíme na pomoučený vál a rukama ho dobře propracujeme. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme ještě trochu ginu.

  • 2

    Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 4 cm, nakrájíme ho na 1 cm silné plátky a z nich si vytvarujeme malé koláčky, které poklademe na máslem vymazaný plech. Do středu každého koláčku zapíchneme jednu mandli s hřebíčkem. Plech s koláčky dáme do vyhřáté trouby. Sušenky karabie pečeme dorůžova při 175°C přibližně 20 minut.

  • 3

    Horké upečené koláčky ihned obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Sušenky můžeme hned servírovat, nebo je poskládáme do papírové krabice a odložíme na suché chladné místo. Zkonzumujeme je během 3 - 4 dnů.

Komentáře k receptu